" />

Cégkapu és a civil szervezetek

A tapasztalat szerint számos civil szervezet a kötelező cégkapu használat ellenére még nem végezte el a cégkapus regisztrációt, illetve ha regisztrálnak is, a nyilvántartásbeli adataik frissítését és így a cégkapu számának feltüntetését gyakran elmulasztják.

Sportszervezetek és nemzetközi sportszövetségek Magyarországon

2019. április 2-ától lehetőség van Magyarországon nemzetközi sportszövetségek alapítására és Magyarországra településére. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen szerepet játszanak ezek a sportszövetségek a sport világában és mi lehetett a jogalkotó célja hazai alapításuk lehetővé tételével.

Költségoptimalizálás válás esetén

Egy házasság felbontása érzelmi és anyagi terhet egyaránt jelent. Cikkünkben néhány praktikus tanáccsal igyekszünk segítséget nyújtani a költségek csökkentéséhez. Magyarország a válások számának tekintetében az európai középmezőnybe tartozik. Statisztikák eredményei alapján hazánkban naponta körülbelül 50 válás zajlik. A válás nemcsak érzelmileg, hanem anyagilag is nagyon megterhelő tud lenni. Nézzük mennyire!

Szerzői jogok és az esküvői fotók

Szerzői jogi szempontból az esküvői fényképekhez fűződő jogok megoszlanak a fényképész és a házaspár között. Az elkészült képekkel kapcsolatos személyhez fűződő jogok a fotóst, míg a vagyoni jogok általában a házaspárt illetik meg. A vagyoni jogok sorsát érdemes szerződésben rögzíteni.

EU fogyasztóvédelmi szabályok megerősítése

A fogyasztóvédelmet érintő szabályok nemzeti és a globális szempontból is kiemelten fontosak, különös tekintettel a kereskedelmet érintő jogszabályokra. A fogyasztók kiszolgáltatott helyzetük miatt jelentős jogi védelemre szorulnak, így az Európai Unió is változtatott számos jogszabályon, amelyek a fogyasztók jogi pozícióját hivatottak kedvezőbb helyzetbe hozni.

Ingatlanjogi változások és fontosabb hírek – 2019. január-június

Az ingatlanpiaci szakértők álláspontja szerint az ingatlanárak csökkenése a közeljövőben nem várható, inkább az emelkedés növekedési ütemének lassulására számítanak. Valószínűsíthető azonban, hogy a kormány családtámogatási csomagja lelassítja ezt a folyamatot.

Egészségügyi adatok megismerése a halál után

Az elhunyt egészségügyi adatait a jogszabályok a halál bekövetkezte után is védik. Az egészségügyi adatokhoz csak az azokhoz való hozzáféréshez való jogosultság igazolását és szigorú mérlegelést követően juthatunk hozzá. Cikkünkben a legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze.

Közösségi médiaban való posztolás munkajogi következményei

A leírt gondolatok, vélemények sérthetik mások érdekeit. Jelen cikkünkben kifejezetten a munkavállalók közösségi oldalain történő megjelenéseit, és ezek esetleges következményit vizsgáljuk.

Az élettársi kapcsolatot érintő tévhitek

Miközben az élettársi kapcsolatban élők száma folyamatosan nő és a házasságkötések száma folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, a köztudatban még napjainkban is számtalan tévhit él ezzel a párkapcsolati formával kapcsolatban. Éppen ezért fel kívánjuk hívni a figyelmet a házastársi, valamint az élettársi kapcsolat néhány jelentős különbségére.

Különleges védjegyek

A védjegy olyan jogi oltalom, mely az egyes áruk és szolgáltatások eredetének azonosítását szolgálja. Sajátos, eltérő jelleget ad a szolgáltatásoknak, áruknak, ezzel lehetővé téve, hogy megkülönböztethető legyen más hasonló termékektől. Az oltalom azt illeti meg, aki az eljárás után az adott védjegyet lajstromoztatja. Lehetőség van arra is, hogy többen, közösen szerezzék meg a védjegyoltalmat. Az […]

Archívum

Kategóriák

error: Alert: Content is protected !!