BREXIT biztos IP (védjegy, mintaoltalom) jogi megoldások

 

Azon ügyfeleink számára, akik az Egyesült Királyságban is végeznek értékesítést (vagy terveznek értékesítést végezni): Nagy-Brittania tervezett (?) kilépése az Európai Unióból (Brexit) nyomán kialakult bizonytalan jogi helyzetet illetően sokakban felmerült a kérdés, hogy a Brexit hogyan befolyásolja majd az Európai Unióban bejegyzett védjegyüket és bejegyzett közösségi formatervezési mintaoltalmukat. Természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük a fejleményeket, azonban külföldi, helyben dolgozó partnereink által megerősített információk alapján az Egyesült Királyság kormányának szándékai a területen a következők:

§ a Brexit során bejegyzett védjegyek jogosultjai automatikusan megkapnak egy „klónozott” (egyenértékű) brit regisztrációt; továbbá

§ a Brexit alatt elbírálás alatt lévő védjegyek jogosultjai kérelmezhetik (díjfizetés ellenében) az Egyesült Királyság Szellemi Tulajdon Hivatalát, hogy „klónozott” regisztrációt bocsásson ki.

Annak érdekében, hogy ügyfeleink számára zökkenőmentes szolgáltatást nyújthassunk – feltételezve, hogy az Egyesült Királyság kormánya a fentiekben felvázoltakat alkalmazza – angliai, jogász munkatársaink azonnal előkészítik a bejegyzési kérelmeket. Azon ügyfeleinkkel pedig, akiknek elbírálás alatt lévő kérelmük van, felveszik a kapcsolatot lehetőségeik áttekintése érdekében. Összefoglalva tehát, ügyfeleink biztosak lehetnek benne, hogy minden szükséges lépést megteszünk annak biztosítására, hogy szellemi tulajdonjogaik megfelelő védelemben részesüljenek az Egyesült Királyságban, amikor a kilépés megtörténik.

Addig is, ha további kérdése merül fel azzal kapcsolatban, hogy a Brexit hogyan befolyásolhatja üzleti tevékenységét vagy jogait az Egyesült Királyságban, kérjük, forduljon bizalommal irodánkhoz.

 

Partnerünk az Egyesület Királyságban Mark Corran, ügyvéd, IP jogi szakember

View Mark Corran's profile on LinkedIn

error: Alert: Content is protected !!